Jullie hebben de diagnose gekregen maar willen niet bij de pakken neer gaan zitten

Herken je dit?

Hoe zijn het voor je zijn als..

Zijn jullie hier naar opzoek?

Dit is mogelijk in...

Het is echt mogelijk om weer controle te krijgen over deze machteloze situatie in ons programma ‘Grip op Alzheimer’.

In een 10-daagse gezondheidsvakantie leren jullie aan de hand van het Bredesen protocol in een rustige omgeving in Frankrijk hoe jullie jullie leefstijl zo kunnen vormgeven dat cognitieve achteruitgang vermindert, stopt of zelfs omkeert.

Na deze inspirerende maar ook rustgevende gezondheidsvakantie helpen acht online coaching calls om de nieuwe kennis toe te passen in Nederland en sturing te geven bij de obstakels waar jullie tegenaan lopen.

IMG_5004
pexels-rdne-stock-project-5637771

1. 10-daagse gezondheidsvakantie in de Dordogne, Frankrijk waar je vanuit rust nieuwe gewoontes leert

2. Online coaching in Nederland voor de implementatie thuis onder begeleiding van Patrick & Sanne

Aan het einde van het programma

Het 'Grip op Alzheimer' programma

Creëer zelfvertrouwen en krijg weer regie over jullie leven!

3 maanden programma

Investering:
€ 4.950,00**

Voor gediagnosticeerde & mantelzorger, traject voor minimaal 2 personen*

1. Een 10-daagse gezondheidsvakantie in Frankrijk, incl.

2. Persoonlijke coaching in Nederland, incl.

Spreekt het programma jullie aan?

* De training bied plek voor maximaal 6 personen. Voor elke extra deelnemer rekenen wij een prijs van € 750,00
** Afhankelijk van de periode van de gezondheidsvakantie komt er nog een toeslag bij voor de accomodatie.

Veelgestelde vragen

In het programma volgen we het Bredesen protocol gaan we veranderingen maken aan jullie leefstijl. Heel simpel gezegd wordt Alzheimer veroorzaakt door een tekort aan energie naar de hersenen, door leefstijlaanpassingen gaan we die energietoevoer herstellen. Denk aan het veranderen van het voedingspatroon, het verbeteren van de slaapkwaliteit, meer spieren bouwen met bepaalde oefeningen en rust creëren door het inzetten van de ademhaling. Al deze dingen dragen bij aan een gezond lichaam en een verbeterde energietoevoer naar de hersenen. 

In het programma worden jullie persoonlijk en intensief begeleid door coaches Patrick en Sanne. Lees meer over de coaches op de ‘Over ons’ pagina.  

Tijdens de gezondheidsvakantie krijgen jullie dagelijks interactieve presentaties, waarna er samen wordt gekookt bij de lunch en het diner (optie om dit samen met de coaches of privé te nuttigen).  Er is alle ruimte om direct vragen te stellen of dingen te bespreken. Het programma is dagelijks aanpasbaar op basis van het energieniveau. In principe staat elke dag één dagdeel gereserveerd voor rust.

Voor het aanpakken en daarbij veranderen van de leefstijl is gebleken dat dit de minimale periode is om te kunnen slagen. In het programma is het ook gebleken dat dit een perfecte periode is om het vertrouwen te krijgen om zelf de nieuwe kennis toe te passen in eigen omgeving. 

Nee, het programma wordt in Frankrijk aangeboden met een reden. De gezondheidsvakantie in Frankrijk haalt je even uit de eigen omgeving. Op het platteland komen jullie tot rust en is er ruimte om met een frisse blik naar het leven te kijken. Daarnaast hebben we ook persoonlijk contact en leren we jullie om gezond te koken, boodschappen te doen, hoe kracht op te bouwen en met de adem te werken. Dit zijn workshops die live gegeven worden. 

Ja, je kunt het niet oplossen door maar één aspect van de leefstijl te veranderen.

Uit ervaring door patiënten blijkt dat wanneer ze terugvallen in hun oude leefstijl, na 4 – 6 weken de cognitieve achteruitgang weer in het dagelijks leven te merken is. Het volgen van dit programma voor de rest van je leven is dus extreem belangrijk. Je maakt zelf de afweging tussen het behouden van cognitieve functies en het behouden van de nieuwe leefstijl.

Ja. Je hebt nog steeds je bestaande medische team nodig om voor je gezondheidsproblemen te zorgen. Wij zien ons progamma als een aanvulling op de medische zorg, niet als vervanging. Blijf altijd in contact en overleg met je arts(en).

Huidige theorieën over de oorzaak en de progressie van de ziekte van Alzheimer variëren van de ophoping van eiwitten in de hersenen tot chronische ontsteking van het zenuwweefsel. In de afgelopen 50 jaar is er veel onderzoek gedaan naar een medicijn voor Alzheimer, maar zonder succes. Er zijn namelijk 36 factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van Alzheimer en het lukt niet om dit met één pil op te lossen. 

Nee, dit programma wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Zijn je vragen nog niet beantwoord?

Plan een gratis kennismakingsgesprek (45 min):

Vader & dochter op een missie

In 2011 werden wij geconfronteerd met Alzheimer in onze directe familiekring. Ik (Patrick) besefte hoe zowel mantelzorger (mijn moeder) als patiënt (mijn stiefvader) onderhevig aan schaamte in een sociaal isolement waren geraakt door niet te uiten wat er speelde. Desondanks merkten we dat gesprekken voeren en de omgang met mijn stiefvader steeds moeilijker werd. Ook ging hij lichamelijk sterk achteruit. De ondersteuning en zorg leverde mijn moeder veel stress op wat ook goed zichtbaar werd, in de vorm van vermoeidheid, vermagering en slechte zelfzorg. Toen gewone dingen, zoals wandelen en zelfs overeind blijven niet meer gingen voor mijn stiefvader vroeg ik me gefrustreerd af:

Kan het dan echt niet anders? Is er geen enkele manier om cognitieve achteruitgang bij Alzheimer te verminderen?

Ik ging op zoek naar antwoorden in de wetenschappelijke wereld en kwam uit op het boek ‘Het einde van Alzheimer’ van dr. Dale Bredesen en was verbaasd over zijn verhaal en vooral zijn oplossing: leefstijlverandering. Ik begon me er meer in te verdiepen en ging op mijn eigen gezondheidsreis. Ondertussen deed het hele gezin mee en inspireerde ik Sanne, mijn dochter, om Technische Geneeskunde te gaan studeren. Jaren later deed ze onderzoek naar dementie op de afdeling Geriatrie en nu bundelen wij onze krachten om mensen zoals jullie te helpen de weg te vinden naar een hoopvolle toekomst. 

Scroll naar boven