Over het Alzheimerinstituut

De basis van echte gezondheid is een gezonde leefstijl.

Het Alzheimerinstituut biedt een op de wetenschap gebaseerd leefstijlveranderingproces om Alzheimer te af te remmen of zelfs terug te draaien. Dat doen wij aan de hand van het door MPI Cognition ontwikkelde ReCode protocol. De afgelopen jaren zijn met deze aanpak meer dan 3.000 patiënten met succes ondersteund bij Alzheimer.

Wij bouwen op het belang van ‘Delen, Leren, Doen’ door:

  • het opzoeken van support van de omgeving van de patiënt;

  • het betrekken van de juiste expertise vanuit de medische wereld;

  • het optimaliseren van de eigen motivatie.

Wij werken niet met een quick fix, maar met een doelgerichte aanpak die resultaat op lange termijn betekent. Dat doen wij op het kruispunt waar regulier, complementair en innovatie samenkomen. Hier vinden wij uit wat werkt en dit delen wij met de wereld. Bij ons staat verbinding centraal. Zo halen wij het beste uit deze nieuwe innovatieve benadering van Alzheimer.

Team

Patrick Feiner

Ooit studeerde Patrick Feiner (60), Technische Bedrijfskunde en werkte hij vervolgens als Corporate architect, Innovation Officer, Transitie-manager of Creative Strategist bij bedrijven als KLM, IBM, ABN/AMRO, Eurocontrol, Exigen en Loodswezen. Gezondheid was altijd al een passie, tot deze blijvend zijn leven overnam. Nu runt hij als Voedings- en Leefstijlexpert deze website en staat hij ook wel bekend als GezondheidsArchitect.

In de afgelopen der jaren heb ik geïnvesteerd in opleidingen via  het Institute of Functional Medicine, de Functional Nutrition Alliance en Functional Medicine Blood Chemistry. Hierdoor heb ik een brede en diepe kennis vergaard over uiteenlopende disciplines zoals Functionele Geneeskunde, voedingsleer, metabolisme, (epi)genetica, kanker, diabetes, hart-en vaatziekten en hersenziektes.

Patrick is een echte verbinder. Een kruisbestuiver pur sang. Gebaseerd op jarenlange bestudering van de wetenschap en bevestigd door daadwerkelijke feiten, geeft hij mensen advies over wat ze ervoor kunnen doen en laten om zich fit te voelen. Om nooit meer medicijnen te hoeven slikken. Om te genieten van een blijvende gezondheid.

Sanne Feiner

Als master student Technische Geneeskunde & Biomedical Engineering is Sanne Feiner (23) zich aan het ontwikkelen rondom de ziekte van Alzheimer. Na haar afstuderen zal zij werkzaam worden als technisch geneeskundig ingenieur in het ziekenhuis en omgeving. In het ziekenhuis is ze op dit moment bezig met het oplossen van medisch-technologische vraagstukken welke gesteld worden door artsen. In haar vrije tijd ondersteunt ze Patrick in de preventie en genezing van Alzheimer. Haar analytische denkvermogen en kritische blik zorgen ervoor dat de juiste vragen gesteld worden op momenten dat dit uitermate belangrijk is. 

Haar doel is om iets toe te voegen aan de wereld, en in dit geval is dat voor mensen die in contact komen met de ziekte van Alzheimer. Ze doet dat door nieuwsgierig te zijn en kritisch te kijken naar de huidige zorg. Als specialisatie kiest ze voor Alzheimer en daarbij hoopt ze het leven voor jullie lezers te verbeteren! 

Waarom dit instituut?

Na confrontatie met de impact van Alzheimer in onze familie, besloten we in 2011 met het gezin ons te verdiepen in de gezondheid van onze familie. We ontdekten in wetenschappelijke artikelen:

Er zijn wel degelijk manieren zijn om grip te krijgen op de oorzaak van Alzheimer.

Met name op de cognitieve achteruitgang. Ook verbaasde we ons over de kloof tussen de reguliere en leefstijl-geneeskunde. In de VS zagen we tekenen dat de twee steeds vaker én openlijker toenadering tot elkaar zoeken en kennis uitwisselen om de grootste gezondheidsproblemen aan te pakken. Iets dat in Nederland helaas nog grotendeels ondenkbaar is. En dat terwijl zij kunnen elkaar prima kunnen aanvullen.

We vond het tijd om op te staan om NU verbetering te brengen in de preventie van en de behandelingsopties voor families met een diagnose Alzheimer. En om de wederzijdse acceptatie en samenwerking tussen reguliere en leefstijl-geneeskundigen te vergroten.

Onze Partners

Wij werken samen met wetenschappers en experts uit verschillende disciplines. Van regulier tot alternatief, van voeding tot beweging en stressmanagement. In optimale verbinding. Zo garanderen wij een op-maat-gesneden advies op basis van de meest recente (wetenschappelijke) inzichten.

 

Omega-3 als basis

Omega-3 is een eerste bouwsteen voor een cognitieve verbetering. Dit kan zowel visolie als algen-olie (vegan).

Klik hier om naar de website te gaan >>

ReCODE Protocol

We werken met het ReCODE leefstijlinterventieprotocol, ontwikkeld door Professor Dale E. Bredesen (MD) in de Verenigde Staten.

Functionele voeding

Alzheimerinstituut maakt in zijn voedingscoaching aanvullend gebruik van de methode Holistic Nutrition Lab.

Scroll naar boven