Wat is de ziekte van Alzheimer?

Wat is de ziekte van Alzheimer dan precies? Laat ik het je uitleggen aan de hand van een alledaags voorbeeld. Stel je voor, er groeit één onkruid plant bij je in de tuin. Wat is je reactie? Je verwijdert het plantje. Dit kost natuurlijk heel weinig energie en gaat je gemakkelijk af. Maar wat zou er gebeuren als je zes maanden op vakantie gaat? Je komt terug en je hele tuin zit vol met zelfs allemaal verschillende soorten onkruid. Wat doe je? Agressieve middelen gebruiken om het onkruid zo snel mogelijk te bestrijden. Je maakt hierbij wel de keuze om daarbij, als bijkomstigheid, ook de normale planten aan te tasten met het gif. Uiteindelijk is het onkruid weg, maar ook een groot deel van je mooie planten heeft het niet overleefd. 

Dit is precies wat het brein ook doet bij Alzheimer.  Bij chronische, veelvoudige en intens bedreigingen zal het brein precies hetzelfde reageren. Dit betekent dat het chronisch, veelvoudig en intens zal reageren om zichzelf te beschermen, en hier gaan ook normale processen aan onderdoor.

Velen denken dus dat Alzheimer ontstaat doordat je brein je in de steek laat, faalt. Maar eigenlijk is Alzheimer juist het beschermingsmechanisme van het brein. Zo beschermt deze reactie tegen: 

  • Ontstekingen;
  • Verminderde hoeveelheden of een te kort aan voedingsstoffen, hormonen en andere moleculen die de hersenen nodig hebben;
  • Giftige stoffen of bio-giffen. 

Dit zijn allemaal metabole processen, wat betekent dat het te maken heeft met de energiehuishouding van het lichaam! Nu vraag je je vast af, waarom is deze ontdekking dan zo belangrijk? Dit lees je hier.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Linkedin.

Gezondheidsarchitect...

…. is gespecialiseerd in leefstijlverandering die een goede basis vormt om ziekten te voorkomen óf genezen. Samen zoeken we naar de trigger die kan helpen jouw immuunsysteem te versterken en zo optimale gezondheid te bereiken. Wij nemen de tijd voor je die de reguliere geneeskunde niet kan bekostigen. Een unieke methode die al in vele gevallen tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Ondersteuning nodig?

Mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ook interessant...

ReCODE in de Verenigde Staten

In de twee video’s wordt het ReCODE protocol besproken. Ook komen een aantal patiënten aan het woord die het protocol hebben doorlopen. De video’s zijn alleen in de Engelse taal.

Scroll naar boven