Onderzoek: Symptomen duiken eerder op bij kinderen van ouders met dementie

Mensen met dementie wiens ouders ook dementie hadden, ontwikkelen symptomen gemiddeld zes jaar eerder dan hun ouders, volgens nieuw onderzoek.

Screenshot 2019-10-23 at 18.26.36.png

Familiegeschiedenis, variaties in bepaalde genen en medische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes beïnvloeden iemands kans op het ontwikkelen van dementie. Maar minder duidelijk zijn de factoren die van invloed zijn wanneer de eerste symptomen van vergeetachtigheid en verwarring zullen optreden.

Factoren zoals opleiding, bloeddruk en het dragen van de genetische variant APOE4, die het risico op dementie verhoogt, waren verantwoordelijk voor minder dan een derde van de variatie in de leeftijd bij aanvang – wat betekent dat meer dan tweederde nog moet worden verklaard door andere oorzaken.

Lees hier voor het originele onderzoek: Soort studie: Cohort; Aantal deelnemers: 154.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Linkedin.

Gezondheidsarchitect...

…. is gespecialiseerd in leefstijlverandering die een goede basis vormt om ziekten te voorkomen óf genezen. Samen zoeken we naar de trigger die kan helpen jouw immuunsysteem te versterken en zo optimale gezondheid te bereiken. Wij nemen de tijd voor je die de reguliere geneeskunde niet kan bekostigen. Een unieke methode die al in vele gevallen tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Ondersteuning nodig?

Mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ook interessant...

ReCODE in de Verenigde Staten

In de twee video’s wordt het ReCODE protocol besproken. Ook komen een aantal patiënten aan het woord die het protocol hebben doorlopen. De video’s zijn alleen in de Engelse taal.

Scroll naar boven