Nieuwtjes week 9

Blue Cross-plannen zeggen dat Alzheimer is verdrievoudigd onder volwassenen van 30 tot 64 jaar. Zoals we weten, nemen de kosten voor de ziekte van Alzheimer toe, maar dit artikel wijst erop dat deze toename sneller gaat dan verwacht.

In een recent onderzoek werden hersenscans van personen met een oefenroutine vergeleken met personen die een zittende levensstijl hadden.

Het glucosemetabolisme wordt aangetoond bij een zittende persoon (links) en bij iemand na een programma van 26 weken met matige lichaamsbeweging (rechts). Afbeeldingen: Brain Plasticity journal.

De momenten voordat je naar bed gaat, kan een rol spelen in de kwaliteit van de slaap die je krijgt. Dit artikel legt uit hoe u uw avondroutine kunt veranderen voor een betere nachtrust.

Pingpong voor Parkinson? Dit recente experiment toonde aan dat deelnemers met Parkinson significante verbeteringen hadden in spraak, handschrift, aankleden, uit bed komen en lopen na 6 maanden recreatief pingpong spelen.

Cellular Trash Removal helpt bij het creëren van nieuwe neuronen. Een nieuwe studie heeft het belang aangetoond van het verwijderen van cellulair afvalmateriaal uit de hersenen om ruimte te creëren voor nieuwe neuronen om te groeien. Dit artikel verwijst naar een nieuw cellulair eiwit dat een focuspunt kan zijn voor toekomstige studies gericht op het verwijderen van ongewenste materialen uit de hersenen.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Linkedin.

Gezondheidsarchitect...

…. is gespecialiseerd in leefstijlverandering die een goede basis vormt om ziekten te voorkomen óf genezen. Samen zoeken we naar de trigger die kan helpen jouw immuunsysteem te versterken en zo optimale gezondheid te bereiken. Wij nemen de tijd voor je die de reguliere geneeskunde niet kan bekostigen. Een unieke methode die al in vele gevallen tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Ondersteuning nodig?

Mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ook interessant...

ReCODE in de Verenigde Staten

In de twee video’s wordt het ReCODE protocol besproken. Ook komen een aantal patiënten aan het woord die het protocol hebben doorlopen. De video’s zijn alleen in de Engelse taal.

Scroll naar boven