Dementie: oorzaken en leefstijl behandelingen

Veel mensen geloven (en zijn vaak bang) dat geheugenverlies en verwarring een natuurlijk onderdeel zijn van het ouder worden. Hoewel het vergeten en onthouden van dingen een normaal onderdeel van het dagelijks leven is, is ernstige cognitieve achteruitgang geen onvermijdelijk onderdeel van veroudering. Er zijn veel stappen die je kan nemen om het risico op cognitieve achteruitgang en het ontwikkelen van dementie te verminderen.

Dementie beschrijft een groep symptomen die worden veroorzaakt door veranderingen in de manier waarop de hersenen functioneren. Deze symptomen worden geassocieerd met fysieke veranderingen in de hersenen en de achteruitgang van het vermogen van de hersenen. Dementie wordt vaak verward met de ziekte van Alzheimer, maar Alzheimer is een vorm van dementie. Andere vormen van dementie zijn vasculaire dementie, dementie met Lewy’s lichamen en frontotemporale dementie.

Wat gedaan kan worden?

Het optimaliseren van de gezondheid van je hersenen met voeding, levensstijl en gerichte suppletie kan beschermen tegen cognitieve achteruitgang. Een ontstekingsremmend dieet volgens ketogene richtlijnen en het opnemen van gezond voedselelementen in de hersenen is van cruciaal belang voor het voorkomen en verbeteren van symptomen geassocieerd met dementie.

Prioriteit geven aan slaap, stress minimaliseren, fysiek en sociaal actief blijven, de darm genezen, medicijnen vermijden die de hersenen schaden, vitamine D-waarden optimaliseren en aanvullen met hersenondersteunende voedingsstoffen kunnen ook de gezondheid van de hersenen verbeteren.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Linkedin.

Gezondheidsarchitect...

…. is gespecialiseerd in leefstijlverandering die een goede basis vormt om ziekten te voorkomen óf genezen. Samen zoeken we naar de trigger die kan helpen jouw immuunsysteem te versterken en zo optimale gezondheid te bereiken. Wij nemen de tijd voor je die de reguliere geneeskunde niet kan bekostigen. Een unieke methode die al in vele gevallen tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Ondersteuning nodig?

Mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ook interessant...

ReCODE in de Verenigde Staten

In de twee video’s wordt het ReCODE protocol besproken. Ook komen een aantal patiënten aan het woord die het protocol hebben doorlopen. De video’s zijn alleen in de Engelse taal.

Scroll naar boven