Bèta-amyloïde aanmaak is een beschermend mechanisme

Een kenmerk van Alzheimer is de accumulatie van beta-amyloïde in je hersenen.

Belangrijk is dat Bredesens werk licht werpt op waarom amyloïde überhaupt wordt gemaakt. Amyloïd-productie is eigenlijk een beschermende reactie op verschillende soorten schade, die elk gerelateerd zijn aan een specifiek subtype van Alzheimer:

Als je een ontsteking hebt, maak je amyloïde omdat het een zeer effectieve endogene anti-microbiële stof is. In dat geval is het niet echt een ziekte. Het is een reactie van je immuunsysteem op een aanval op je lichaam. 

Je maakt amyloïde aan omdat je tegen microben vecht, je hebt een bacterie- of virusontsteking in combinatie met mineralen en/of andere tekorten in de ondersteuning (insulineresistentie, enzovoort) of omdat je “giftig” bent.

Raad eens wat amyloïd prachtig doet? Het bindt gifstoffen zoals metalen, kwik en koper. Het is heel duidelijk dat je [amyloïde] maakt om jezelf te beschermen. Het is allemaal goed en wel als je het wilt verwijderen, maar zorg ervoor dat je de inductor ervan verwijdert voordat je het verwijdert. Anders riskeer je jezelf. “

Het door Bredesen ontwikkelde programma is een alomvattende aanpak die de vele variabelen van Alzheimer aanpakt. Interessant is dat als je het ApoE4-gen hebt, dat je risico op Alzheimer verhoogt, het verstandig is om intermitterend vasten te implementeren of zo nu en dan langer te vasten.

In feite lijkt dit gen een sterke klinische indicatie te zijn dat je regelmatig moet vasten om Alzheimer te voorkomen. De reden hiervoor is omdat het ApoE4-gen het lichaam helpt hongersnood te overleven. Helaas bevordert het ook ontstekingen. Vasten lijkt deze inflammatoire neiging te helpen annuleren.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Linkedin.

Gezondheidsarchitect...

…. is gespecialiseerd in leefstijlverandering die een goede basis vormt om ziekten te voorkomen óf genezen. Samen zoeken we naar de trigger die kan helpen jouw immuunsysteem te versterken en zo optimale gezondheid te bereiken. Wij nemen de tijd voor je die de reguliere geneeskunde niet kan bekostigen. Een unieke methode die al in vele gevallen tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Ondersteuning nodig?

Mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ook interessant...

ReCODE in de Verenigde Staten

In de twee video’s wordt het ReCODE protocol besproken. Ook komen een aantal patiënten aan het woord die het protocol hebben doorlopen. De video’s zijn alleen in de Engelse taal.

Scroll naar boven