Privacyverklaring

Privacyverklaring alzheimerinstituut.nl

IK NEEM DE PRIVACY VAN PERSOONSGEGEVENS ZEER SERIEUS EN GA ZORGVULDIG OM MET JE PERSOONLIJKE GEGEVENS.

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Je gegevens zullen nimmer aan derden worden verkocht en/of verstrekt!

Alzheimerinstituut.nl – KvK 28051251 – 1 maart 2020

BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS

Ik neem de privacy van persoonsgegevens zeer serieus.

Alzheimerinstituut.nl zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken, tenzij jij daar expliciet toestemming voor hebt gegeven.

Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet 

Haw Services BV is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

WELKE GEGEVENS VERZAMELEN WE?

Wanneer je bent ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, een contactformulier hebt ingevuld of een e-mail verstuurt zal soms aan jou gevraagd worden je gegevens te verstrekken. Ik verwerk alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

·         Voor- en achternaam

·         E-mailadres

·         Geboortejaar

·         Telefoonnummer

·         Overige persoonsgegevens die je zelf aan mij verstrekt, in correspondentie en/of telefonisch

·         Geanonimiseerde gegevens over jouw activiteiten op onze website

MET WELK DOEL GEBRUIKEN WE DE PERSOONSGEGEVENS?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor het volgende doeleinde:

Je voornaam en e-mailadres gebruiken we, alleen nadat jij je zelf actief hebt ingeschreven, voor het verzenden van onze commerciële nieuwsbrieven. We doen dit alleen met de gegevens die we verkregen hebben via het inschrijven voor de nieuwsbrief of downloaden van gratis documenten, niet met gegevens die via onze Whatsapp of e-mail binnengekomen zijn. We slaan deze gegevens, enkel met uw toestemming, op in het mailprogramma Apple Mail.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via info@alzheimerinstituut.nl dan verwijder ik deze informatie.

Bewaartermijn

Alzheimerinstituut.nl bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Voornaam en e-mailadres > Zolang wij onderling contact hebben. Je kunt zelf elk moment aangeven dat ik de gegevens moet verwijderen.
  • Telefoonnummer > maximaal 12 maanden > om jou gemakkelijk van dienst te zijn als je een vervolgvraag hebt.
  • Overige persoonsgegevens die je zelf aan mij verstrekt, in correspondentie en telefonisch > de behandeltermijn die wij hebben afgesproken of zolang je contact blijft initiëren + 12 maanden > om jou gemakkelijk van dienst te zijn als je een vervolgvraag hebt.

JOUW GEGEVENS OP alzheimerinstituut.nl

Wanneer je bent ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, een contactformulier hebt ingevuld of een e-mail verstuurt en in de toekomst geen e-mail van mij wilt ontvangen, kun je te allen tijde weer uitschrijven door contact met mij op te nemen via info@alzheimerinstituut.nl

Je e-mailadres wordt meteen uit mijn bestand verwijderd en zal dan niet meer worden bewaard. 

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in mijn e-mailsysteem en dit gaat via de servers van Apple Mail. Meer informatie over het privacybeleid van Apple vind je hier

Wanneer je informatie over jezelf en je situatie hebt afgegeven bij alzheimerinstituut.nl, ook dan ben je ten allen tijde vrij om bij mij aan te gegeven dat eventueel (nog) opgeslagen informatie direct wordt verwijderd en/of voor een kortere periode dan aangegeven word bewaard. Ook daarvoor kun je contact met mij op nemen via info@alzheimerinstituut.nl.

BEVEILIGING PERSOONSGEGEVENS 

Ik heb passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk. 

COOKIES – GOOGLE ANALYTICS

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer

Door ons statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Affiliatelinks

Op Alzheimerinstituut.nl en in sommige e-mails worden links geplaatst naar externe websites van samenwerkingspartners en affiliates, als wij denken dat deze informatie waardevol voor je is. Wij hebben geen controle over hoe deze partners omgaan met de privacywetgeving. Het is raadzaam om ook de privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden van deze partners zelf goed te lezen, als je deze websites bezoekt.

Geautomatiseerde besluitvorming

Alzheimerinstituut.nl neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Scroll naar top