Nieuwtjes week 4

In een onderzoek dat onlangs is gepubliceerd door het German Center for Neurodegenerative Diseases, Bonn (D) laat zien dat bepaalde hart- en ademhalingsoefeningen goed kunnen zijn voor de grijze materie van je hersenen.

Een recente studie door Duke University, Durham, North Carolina (VS) wees uit dat de loopsnelheid van mensen in de middelbare leeftijd en de vroege kinderjaren een indicatie kan zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Volgens een recent onderzoek door University of Virginia, Charlottesville, Virginia (VS) kunnen onze slaap-waakcycli worden beïnvloed door het tijdstip waarop we kiezen om te eten. Zoals we weten, is slaap noodzakelijk voor een optimale hersenfunctie en het verstoren van onze slaapcycli kan nadelige gevolgen hebben voor onze cognitieve gezondheid.

Veel onderzoeken hebben de potentiële voordelen van een ketogeen dieet op de lichamelijke gezondheid aangetoond. Een recente studie door het National Institute on Aging, Bethesda, Maryland (VS) heeft geconcludeerd dat het verhogen van de hoeveelheid ketonen de ziekte van Alzheimer kan helpen bestrijden.

Uit een Europese studie blijkt dat door nu je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, je kans op het ontwikkelen van dementie op latere leeftijd lager is. Het is ook nooit te laat of te vroeg om met deze verandering te beginnen.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Linkedin.

Gezondheidsarchitect...

…. is gespecialiseerd in leefstijlverandering die een goede basis vormt om ziekten te voorkomen óf genezen. Samen zoeken we naar de trigger die kan helpen jouw immuunsysteem te versterken en zo optimale gezondheid te bereiken. Wij nemen de tijd voor je die de reguliere geneeskunde niet kan bekostigen. Een unieke methode die al in vele gevallen tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Ondersteuning nodig?

Mail ons:

Of bericht ons op Facebook:

Ook interessant...

ReCODE in de Verenigde Staten

In de twee video’s wordt het ReCODE protocol besproken. Ook komen een aantal patiënten aan het woord die het protocol hebben doorlopen. De video’s zijn alleen in de Engelse taal.

Scroll naar boven