Het Alzheimerinstituut is een aanbieder van leefstijlgeneeskunde, een benadering die velen de toekomst van de geneeskunde noemen. In de Verenigde Staten wordt dit ook wel Functional Medicine genoemd.
Als het gaat om leefstijlgeneeskunde, moet er veel worden uitgepakt, maar als er één ding is dat je van dit artikel meeneemt, laat het dan zijn: leefstijlgeneeskunde is een benadering van zorg die de diepere oorzaken van een ziekte probeert aan te pakken, niet alleen een set van symptomen.
Met dit artikel hopen we niet alleen leefstijlgeneeskunde uit te leggen en hoe het jou kan helpen, maar ook een licht te werpen op waar onze kliniek over gaat en waarom we doen wat we doen.
De basics van leefstijlgeneeskunde
Zoals we hierboven al zeiden, kijkt leefstijlgeneeskunde naar het lichaam als geheel en probeert het de onderliggende oorzaken van ziekten te identificeren en aan te pakken.
Het belangrijkste is dat deze geneeskunde het lichaam beschouwt als één geïntegreerd systeem, niet als een verzameling onafhankelijke organen verdeeld door medische specialiteiten. Het behandelt het hele menselijk systeem, niet alleen de symptomen.
Het heeft het team van het Alzheimerinstituut geïnspireerd tot een nieuwe aanpak van:

- Begrip
- Het beoordelen
- Het voorkomen
- Het behandelen
We gebruiken verschillende, op wetenschap gebaseerde, benaderingen om onderliggende onevenwichtigheden in de werking van de lichaamssystemen te vinden en te behandelen. Om dit te doen, brengen we meer tijd door met onze patiënten omdat we weten dat elke patiënt uniek is. Iedereen heeft een uniek verleden, met daarbij eigen zorgen en doelen als het gaat om gezondheid.
We onderzoeken en overwegen genetica, omgeving en leefstijl-factoren die een wisselwerking hebben met de systemen van het lichaam om disfunctie te creëren. Vervolgens gebruiken we onze bevindingen om behandelplannen te maken om de functie van het lichaam te herstellen en onze patiënten weer in optimale gezondheid te brengen.
Deze benadering verschilt van de conventionele geneeskunde, welke gebaseerd is op compartimering in specialiteiten. Deze specialiteiten zijn gericht op de verschillende orgaansystemen (dat wil zeggen, neurologie, cardiologie, enz.) En hoewel het belangrijk is om de afzonderlijke delen van het lichaam te overwegen, geloven we dat het leefstijl-geneeskunde-model fungeert als een brug om te begrijpen hoe een deel van het lichaam problemen kan veroorzaken bij een ander, en hoe we het hele systeem kunnen behandelen.
Hoe we leefstijlgeneeskunde gebruiken
Afgezien van het bieden van de best mogelijke zorg aan onze patiënten, zijn we fans van de leefstijl-geneeskunde-aanpak om drie specifieke redenen. Wanneer u het Alzheimerinstituut bezoekt, garanderen wij het volgende:
- Patiëntgerichte zorg In de gezondheidszorg van vandaag hebben patiënten vaak het gevoel dat ze dokterspraktijken en apotheken in en uit worden geleid, maar het Alzheimerinstituut brengen we meer tijd door met onze patiënten. Bovenal willen we uw verhaal leren kennen en u betrekken bij het ontdekkingsproces om uw gezondheid te optimaliseren. We luisteren naar uw gezondheidsgeschiedenis, zorgen en doelen en werken vervolgens met u samen om het beste behandelplan op maat te maken voor uw unieke behoeften.
- Integratieve aanpak
Lichaam en gezondheid zijn complex! We beschouwen alle stukjes van de puzzel vanuit je totale welzijn om je te behandelen:
- Fysiologie
- Leefstijl
- Genetica
- Interne (geest, lichaam en geest) factoren
- Externe (fysieke, sociale en omgeving) factoren
Onze behandelplannen zijn allen gebaseerd op een wetenschappelijke aanpak.
Beste medische praktijken
Leefstijlgeneeskunde creëert een focus op preventie door traditionele westerse geneeskunde te integreren met:
- Voeding
- Beweging
- Laboratoriumtesten
- Diagnostiek
We kunnen bijvoorbeeld ook een combinatie voorschrijven van:
- Geneesmiddelen en botanische middelen
- Supplementen
- Therapeutische diëten
- Ontgiftingsprogramma’s
- Stressmanagement
Voor wie is leefstijlgeneeskunde bedoeld?
Leefstijl-geneeskunde kan nuttig zijn voor de mensen die zich na een artsenbezoek nog steeds ziek voelde. Waar bij het bezoek bloedtesten, röntgenfoto’s en andere diagnostische tests uitgevoerd waren om te horen dat de dingen ‘normaal’ lijken. Terwijl jij en je arts beide weten dat je lijdt. Voor die mensen is leefstijlgeneeskunde dé oplossing.
Neem je medicijnen en voel je slechts gedeeltelijke verlichting? Of heb je te maken met bijwerkingen? Je zou leefstijlgeneeskunde moeten overwegen.
Bovendien zijn patiënten met een breed scala aan aandoeningen, zoals:
- Cardiometabolische aandoeningen – diabetes, hoge bloeddruk en hartaandoeningen
- Neurologische en psychiatrische aandoeningen – depressie, aandachtstekortstoornis en migraine
- Spijsverteringsstoornissen – prikkelbare darm syndroom, zweren, chronische pancreatitis, zure oprispingen en diverticulose
- Auto-immuunziekten – reumatoïde artritis, lupus en coeliakie
- Huidaandoeningen – psoriasis, acne en eczeem
- Hormonale problemen – schildklieraandoeningen, chronische vermoeidheid en menopauze
Kun je je identificeren met het bovenstaande? Zo ja, zelfs als je je zo gezond voelt als mogelijk is, is preventie altijd de beste aanpak!
Het Alzheimerinstituut helpt patiënten die preventieve zorg zoeken en cognitieve achteruitgang willen voorkomen. Als u op zoek bent naar meer leven in jaren, kan functionele geneeskunde het antwoord zijn!
Het Alzheimerinstituut kan helpen om de cognitieve achteruitgang te voorkomen en te behandelen!
Plan nu je gesprek met de Het Alzheimerinstituut! We werken samen met jou aan de gezondheid om de beste oplossing te vinden voor jouw unieke gezondheidsbehoeften en -doelen.