Artikelen over Wetenschap

We blijven vragen ontvangen van diegenen onder u die op zoek zijn naar de nieuwste informatie over de gezondheid van de hersenen. Op deze pagina lees je wekelijkse samengestelde artikelen met het meest actuele nieuws en publicaties over hersengezondheid.

 

Nieuwtjes week 6

Deze week een aantal artikelen hoe je dagelijkse omgeving de gezondheid van je hersenen kan beïnvloeden, hoe dansen de cognitieve functie kan verbeteren, het belang van het micro-bioom en hoe antibioticum-onderzoek kan leiden tot nieuwe behandelingen voor dementie.

Lees verder »

Nieuwtjes week 5

Deze week onderzoek over hoe het behandelen van hoge bloeddruk effectief de hersenen ten goede kan komen, hoe het luisteren naar muziek je trainingsroutine kan verbeteren, hoe de lucht die we inademen de gezondheid van de hersenen beïnvloedt en hoe slaap meer is dan alleen een tijd voor ons lichaam om uit te rusten.

Lees verder »

Nieuwtjes week 4

Deze week gaat in op hoe specifieke oefeningen en het verhogen van je loopsnelheid de cognitieve functie kunnen stimuleren, de voordelen van een ketogeen dieet en hoe hart- en hersengezondheid zijn gekoppeld.

Lees verder »

Nieuwtjes week 3

Deze week behandelt hoe het geschermen van je gehoor kan leiden tot een gezonder brein, hoe het oppakken van een nieuwe hobby of sport de cognitieve functie kan verbeteren, en waarom je “minder bewerkte suikers eten” moet toevoegen aan je lijst met goede voornemens.

Lees verder »

Nieuwtjes week 2

Deze week gaat in op hoe gezond eten dit vakantieseizoen de blues kan afweren, hoe yoga kan bijdragen aan de groei van nieuwe neuronen en hoe je vandaag een paar nieuwe gewoonten begint te vormen, kan leiden tot een levenslange verbetering van je (geestelijke) gezondheid.

Lees verder »

Nieuwtjes week 1

Is er een verband tussen voeding en gezondheid? Heeft rust invloed op het verminderen van bestaande ontstekingen in de hersenen? In dit artikel duiken we hier dieper in. Ook bespreken we de nieuwste ontwikkeling op het gebied van genetica en de invloed van adequate slaap.

Lees verder »
Scroll naar top